Babramegy

Karácsonyi szakácskönyvajánló

2019. december 15.

Elsősorban angol szakácskönyveket szoktam venni, így a listán azok is szerepelnek, remélem hamarosan megjelentetnek belőle párat magyarul is! A magyarul megjelent könyvek között két és fél kedvencem volt idén, továbbra is a sok receptkönyves nagynevek vitték nekem a pálmát. 

Magyar nyelvű szakácskönyvek:

 

1. Váncsa István: Lakoma

 

lakoma.jpg

2. Mautner Zsófi: Egy év a konyhámban

 

mautner_zsofi_egy_e_v.jpg

3. Déri Szilvia: Kovászkaland

 

kova_szkaland.jpg

Alapos, átfogó, igényes könyv, ami szépen összefoglalja a kovászolás és kenyérsütés csínját-bínját – onnantól kezdve, hogy hogyan neveljük és tartsuk életben a kovászunkat egészen a kovásszal készült péksüteményekig. Olyan hasznos könyvnek érzem, amit akkor is érdemes beszerezni, ha még nem jött el az életünkben a kenyérsütés ideje, de bízunk benne, hogy ebbe is belefogunk egyszer.

Angol nyelvű szakácskönyvek:

 

1. Abra Berens: Ruffage: A Practical Guide to Vegetables

 

ruffage2.jpg

2. Adeena Sussman: Sababa: Fresh, Sunny Flavors From My Israeli Kitchen

 

sababa.jpg

A Sababa című izraeli konyhát bemutató szakácskönyvét Melissa Clark ajánlotta a Splendid Table podcastban és azóta várom lelkesen. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a közel-keleti konyhát, aki szereti Ottolenghi receptjeit. 

 3. Sandor Ellix Katz: The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the World 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr815351164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.