Babramegy

Babramegy X Borganika grúz borvacsora

2019. október 30.

Október végén a Borganikával közösen grúz borvacsorát szerveztünk, ahol 11 féle étellel készültem, amihez a Mitiszol? - Természetes & natúr borok biztosította a hozzá illő organikus borokat. Nagy élmény egy ilyen hosszú menüsort kitalálni és aztán mindent le is főzni ennyi emberre! Mint minden lakásétteremnél, most is közzéteszem az összes receptet, annak örüök a legjobban, ha ti is kipróbáljátok őket otthon meghívva ebédre a szeretteiteket.

A különlegesebb hozzávalókat a CMAK és az Arbat orosz boltokban lehet beszerezni. 

A menü

Hello ital:
Meinklang Fusion koktél

Előételek:
- Spenót és cékla pkhali
- Badrijani nigvzit (diókrémes padlizsán szeletek és sült paprika)
- Sulgunival vagy juhtúróval töltött gombafejek
- Abkhazura: fűszeres húsgombóc
- Ghvidzli: hirtelen sütött borjúmáj gránátalmaszószban
Bor: Karner Gábor Szőlőkert utca 2. (Olaszrizling)

Leves:
Chikhirthma: Citromos csirkeleves

Főétel:
- Chakapuli (tárkonyos bárányragu)
- Lobio (vörösbab ragu)
Köret: Adjarian Khachapuri
Bor: Maurer Kadarka 2018

Desszert:
Szőlőpuding
Bor: Szűcs Pincészet Tállya késői szüret 2017

img_0587.jpg

img_0599.jpg

img_0669.jpg

img_0777.jpg

img_0735.jpg

img_0775.jpg

img_0822.jpg

img_0893.jpg

img_0962.jpg

img_1000.jpg

(Képek: Vass Zsófia @plateshooter)

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr6615271004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.