Babramegy

Depressziós vagy? Fordulj a zöldségesedhez!

2019. szeptember 21.

Tulajdonképpen nincs abban semmi meglepő, hogy amit eszünk, az hatással van a gondolatainkra, hangulatunkra és a viselkedésünkre. Az agyunk a nap 24 órájában működő gépezet, és a működéshez folyamatos üzemanyagra van szüksége, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű hajtóanyagot biztosítunk neki. 

piacon_va_sa_rla_s.jpg

Kép: The organized home

Bármennyire is logikus az az összefüggés, hogy ha az agyunk rossz minőségű tápanyagot kap, annak következményei lesznek, az elmúlt évtizedek pszichológiai elméletei mégis  elhanyagolták a testtel és a táplálkozással kapcsolatos holisztikus szemléletet. A modern tudományra jellemző specifikáció odáig sodort minket, hogy újra fel kellett fedezzük: a hangulatunknak és az étkezésünknek közük van egymáshoz. Az utóbbi időben felvirágzó táplálkozáspszichológia és táplálkozáspszichiátria pontosan ezekre a kölcsönhatásokra koncentrál, és egyre növekvő számú kutatási eredmény támasztja alá, hogy az egészségtelen étkezés és a magas cukorbevitel különböző kognitív károsodások és mentális betegségek, például a depresszió tüneteit is súlyosbítják.

Teljes cikket a Qubit.hu-n találod!

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr4915157434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.