Babramegy

Ez volt 2018

2018. december 23.

Szeretek évet értékelni, elgondolkoztató dolog visszatekinteni, hogy mennyi minden történhet egy év alatt. 

Februárban a Szimpla Vásárnap - őstermelői piac minden vasárnaponDeviszont Közösségi Térrel marokkói ragukat főztünk (recept itt), amivel közel 100.000ft-ot gyűjtöttünk össze a szervezetnek! Márciusban Olivérrel Szicíliát fedeztük fel, Etnára másztunk és a tengerparton nagyon sok halat. Tavasszal és nyáron libanoni recepteken pörögtem (mint a labneh, kibbeh és a krémes hummusz), született is belőle egy libanoni lakásétterem és egy szuper rovat a Street Kitchenben. Idén is, mint minden nyáron, fürödtünk a színes paradicsomokban és a legjobb nyári zöldségekből készültek a krémek

Év végére ajánlottam két könyvet, amit szerintem mindenképp érdemes beszerezni: a Só, zsír, sav hő-t és Ottolenghi Simple-jét.  

Egy kis év végi statisztika (mert az a PhD nem múlt el nyomtalanul az életemből :D): az idei év legnépszerűbb posztja 5185 kattintással a sült padlizsánszeletek voltak csereszenye salsával volt, a méltatlanul kevés figyelmet kapott mézes sütőtökkrém 134 kattintással végzett utolsó helyen. 

Minden alkalommal megható dolog, amikor valaki rám ír egy-egy jól sikerült főzés után és elmeséli a saját tapasztalatait a nálam talált receptekről. Sokféle szempontból egyre nyomasztóbb világban élünk, jó érzés látni, hogy az étel mindennek ellenére összeköt minket. 

Szezonáls, lokális és friss alapanyagokban valamint sok közös főzésben gazdag új évet mindenkinek! 

Köszönöm, hogy idén is velem voltatok 

babramegy_2018.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr214510004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.