Babramegy

Mézes sütőtökkrém

2018. november 05.

Az egészséges ember Nutellája mondta a családom, mikor megkóstolták a tökkrémet. Édes, krémes, szezonális, könnyen beszerezhető helyi alapanyagokból gyorsan megvan. Mi kellene még egy őszi reggelire?

me_zes_to_kkre_m.JPG

(Fotó: Babramegy (c) )

Hozzávalók:

  • fél sütőtök 
  • 4 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
  • 3 evőkanál méz
  • fél tk só
  • fél tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg

[1] A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk és 220 fokon megsütjük a sütőben, egészen addig amíg megkaramellizálódnak a szeletek. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk őket. [2] A vajat, a mézet és a fűszereket a megpucolt tökkel együtt egy tálba tesszük és villával összetörjük (ha egész krémes állagúra vágyunk, akkor turmixgépben pürésítjük). Mint minden édességben itt is fontos a sót nem elfelejteni! [3] Megkóstoljuk, ha nem elég édes (méz fajtájától függ), akkor utóízesítjük.  

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr6414354073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.