Babramegy

7 szakácskönyv ötlet karácsonyi ajándéknak

2016. december 05.

Ha valamelyik gasztroőrült barátodnak/rokonodnak/párodnak szakácskönyvet vennél karácsonyra, szerintem ezeket érdemes :) 5 angol és 2 magyar nyelvű, idén megjelent szakácskönyv a fa alá. 

1. Ottolenghi, The Cookbook - (új kiadás)

Yotam Ottolenghit szinte minden évben ajánlok, idén sincs ez másként :) Idén jelent meg Ottolenghi és Sami Tamimi 2008-as csodálatos könyvének felújított kiadása. (Ottolenghi és Tamimi korábbi könyvei közül kettő a "Jeruzsálem" és a "Vegetariánus finomságok" (Plenty) magyarul is megjelentek.)

Kinek? Mindenkinek, aki imádja a közel-keleti inspirációt vegyíteni a nyugat-európai új hullámos konyhával, izgalmas és kivitelezhető, mindig tökéletes receptre vágyóknak. A "Vegetariánus finomságok" tökéletes ajándék minden vega barátnak.

ottolenghi-the-cookbook-by-yotam-ottolenghi-9781785034770-hardback.jpg

 

2. Molly Yeh: Molly on the Range

A farmra költöző new yorki leányzó kalandjai először blogon, most már könyvben is! Nem lehet nem szeretni..

Kinek? Farm életre vágyóknak, befőzőknek, sütőknek, cuki hipszterkedésre vágyóknak

mollyontherange_cvr_05_27_16.jpg

 

3. Marcus Samuelsson: The Red Rooster Cookbook

Az afrikából származó, Skandináviában felnőtt, majd a New Yorkban letelepedett szakács legújabb könyve Harlemről és a harlemi kajákról. 

Kinek? Harlem és a déli-államok "comfort food"-ja után vágyóknak, szívmelengető és menő recepteket keresőknek.

red_rooster.jpg

 

4. Naomi Duguid: Taste of Persia: A Cook’s Travels Through Armenia, Azerbaijan, Georgia, Iran and Kurdistan

Közel-keleti konyhába merülés, visszatérés az eredeti perzsa receptekhez.

Kinek? Közel-keleti konyhába szerelmeseknek, korábban arra járóknak vagy az arrafelé vágyódoknak

persia.jpg

 

5. Peter Meehan: Power Vegetables! 

A Lucky Peach gasztromagazin egyik főszerkesztőjének vega szakácskönyve, némi őrültségre és sok klassz receptre lehet számítani!

Kinek? Vicces kedvű vegetariásoknak, vagy azoknak, akik nekik főznek

pv_cover.jpg

 

+1 Budai Zsanett, Tonté Barbara: Romani Gastro

"Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronómiának is folyamatosan reagálnia kell az újonnan jött igényekre. Egyszerre éljük meg a cigány és a magyar tradíciót úgy, hogy közben próbálunk az otthonról hozott értékekből a lehető legtöbbet megtartani." - már nagyon kellett egy ilyen, szuper!!

Kinek? Mindenkinek, akit izgatnak a hagyományaink és szívesen merülne el a magyar-cigány gasztronómiában

romani.JPG

 

+2 Mautner Zsófi: Karácsonyi színező - 15 ünnepi recepttel

Chili és Vanilia receptek és mindfulness színező, elég jó párosítás :)

Kinek? Megbízható recept szeretőknek, rajzos kedvűeknek, enyhén szorongóknak  

kara_csonyi_szi_nezo.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8112026339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.