Babramegy

A legjobb padlizsánkrém

2016. július 20.
Anyám klasszikus receptje. Tényleg a legjobb. 
padlizsa_nkre_m_insta.JPG

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 3 evőkanál (kb. 0,5 dl) olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája (nagy melegben inkább majonéz)
  • só, bors

Elkészítés:

A trükk az elkészítésben rejlik! A padlizsánt nem a sütőben sütöd meg, amitől elveszti a nedvesség tartalmának jó részét, hanem fent a gázlángon, egy lángelosztó segítségével. Gyakorlatilag a nyílt lángon sütöd meg, amivel jár némi tűzhely takarítás, viszont csodás füstös íze lesz. Ha szénné égett a padlizsán héja, akkor megvárod, amíg kihűl, majd megpucolod. A turmixgépbe teszed a tojássárgával és a fokhagymával, és ahogy turmixolod, úgy adagolod hozzá folyamatosan az olívaolajat, amíg krémes állagú nem lesz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr367870432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.