Babramegy

Márványsajtos zellerkrémleves

2016. január 05.

A január a leveseké!

Hozzávalók:

  • 2 közepes zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1L zöldség alaplé
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors
  • 5 dkg márványsajt
  • 3 dkg dió

A zellert megpucolod, felkockázod, egy tálban az olívaolajjal meglocsolod, sózod, borsozod és addig forgatod benne a kockákat, amíg jól befedi az olaj. Az előmelegített sütőben 170C-on 45 percig sütöd, amíg a kockák kissé karamellizálódnak. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a vajon megpirítod, majd hozzáadod a zellerkockákat. Felöntöd az alaplével és a borral és 15 percig főzöd (ha a bor íze nagyon elfőne, mindig lehet egy kicsit hozzátölteni :) ). Végül tejszínnel simára turmixolod. A diót száraz serpenyőben megpirítod, felaprítod és és tálalásnál a a márványsajttal együtt a leves tetejére morzsolod. 

 

zellerleves.JPG

Edény: Kezemura

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr398243676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.