Babramegy

A nagy téli leves projekt

2016. január 05.

Rettentő hideg van és lássuk be ilyenkor könnyen lesz nyűgös az ember. Ilyenkor a legjobb egy nagy levesfőző projektbe kezdeni, úgyhogy arra jutottam, hogy a január a leves hónapja lesz! Rengeteg olyan recepttel, ami elsősorban szezonális alapanyagból elkészíthető. Persze a régi kedvencekről sem kell megfeledkezni, mint a kókusztejes sütőtökkrémleves, a thai csirkeleves vagy a fahéjas karfiolleves, de most mindenféle újdonság is fog a leveses tálkába kerülni. Leveshónapra fel!

ceklakremleves.JPG

Céklakrémleves (a klasszikus)

Amiből fel kell halmozni otthonra az az alaplé és nem kis adag tejszín! Én sose sűrítek rántással, úgyhogy krémleveseknél mindig a zöldséggel magával, illetve vele főtt krumplival turmixolom. Az alaplé készítéstől nem kell félni, semmit nem igényel, csak hosszú bugyborékoltatást. Én húsleves alaplevet használok, de vegáknak persze ér a zöldségalaplé. Étteremben dolgozó baráttól tanultam, hogy érdemes összegyűjteni a zöldséghéjakat és azokból főzni az alaplevet, majd a végén egy vékony anyagon átszűrni azt. Nagyon ráérőknek és kényes gyomrúaknak persze csak ez alapján szabad főzni, hétköznapra viszont jó ez is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr78242646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.