Babramegy

Nyári, őszi zöldségkrémek - chilis kukoricakrém

2015. október 01.

A posztsorozat (lásd itt és itt) színes zöldségkrémekről folytatódik!

A kukoricakrém 15 perc alatt elkészül, remek napsárga étel borúsabb napokra.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • fél csomag újhagyma, felaprítva
  • 500gr fagyasztott kukorica
  • 1 kimagozott thai chili (vagy fél tk chilipehely)
  • fél tk kurkuma
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors
  • fél csomag koriander, felaprítva

A kukoricát 10 perc alatt puhára főzöd majd leszűröd. A vajon megpirítod az újhagymát, hozzáadod a kukoricát és a fűszereket, és miután levetted a tűzről, a tejföllel együtt összeturmixolod. A koriandert felaprítva a végén adod hozzá. 

img_2822.JPG

img_2824.JPG

(Fotók: Szöllősi Judit - Budapest101)

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr147878494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.