Babramegy

Édes csípős kukoricakrémleves

2015. szeptember 11.

Télen gyakori ebédmenü nálunk a chilis kukoricakrémleves, és most hogy ilyen hirtelen ősz lett (:-o) hirtelen felcsapott bennem a vágy valami napsütést pótló forró levesre. Télen az ember kénytelen a mirelit kukoricára fanyalodni, de most még ott van a piacon a csöves kukorica is, amitől a leves frissebb és édesebb lesz. Egy negyed-fél citrom levével lehet kerekíteni az ízeken.

Hozzávalók:
  • 1 ek vaj
  • fél csomag újhagyma, felaprítva
  • 2 cső kukorica
  • 1 L alaplé
  • 1 tk chilipehely
  • fél tk kurkuma
  • 1,5 L alaplé
  • 1 pohár tejföl
  • negyed citrom leve
  • só, bors
  • fél csomag koriander, felaprítva

A csőről még nyersen egy hegyes késsel levágjuk a kukoricaszemeket, úgy hogy a kukoricát függőlegesen tartva a késsel függőlegesen "végighántjuk". A vajon az újhagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kukoricaszemeket, a kurkumát és chili pelyhet, majd felöntjük az alaplével. 10 perc főzés után a tejföllel összeturmixoljuk, a hozzáadjuk a citrom levet és a friss koriandert.

 

chilis_kukorica.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr847778088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.