Babramegy

Epres kecskesajtos spárga saláta

2015. május 19.

Eper! Spárga! Tavasz! Nyár!

Hozzávalók

  • 1 csomag zöld spárga 
  • 30 dkg eper
  • fél fej lila hagyma felaprítva
  • 150 gr Chavroux kecskesajt
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • kis csokor snidling
  • só, bors

Az alsó kemény részt letörjük: ha vízszintesen fogunk egy spárgát és meghajlítjuk mindkét végénél, akkor ott fog eltörni, ahol végződik a kemény rész. Elég egy-két spárgával megtenni ezt a próbát, majd a többinek is kb. ott vágni le a végét. A spárga oldalán kiálló hegyes levélszerű részeket kis késsel eltávolítjuk.  Egy lábosban, amiben a spárgák fektetve elférnek, felforralunk 2 liter vizet, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával és fél teáskanál cukorral. A forrásban lévő vízbe betesszük a spárgákat (további spárga főzési tudnivalókról bővebben itt). 

Az epret felkockázzuk és a felaprított lila hagymával valamint a balzsamecettel elkeverjük. A kihűlt spárgát feldaraboljuk, ráhalmozzuk az eper "salsát" és a tetejére pedig a kecskesajtot. Végül jöhet a só, bors, aprított snidling a tetejére. 

 

epres_spargas_salata.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr67474298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.