Babramegy

Medvehagymás csicsókasaláta

2015. március 12.

A tavasz legbiztatóbb jele, hogy itt a medvehagyma! Gyors saláta csicsókával és vörös áfonyával.

medvehagyma.JPG

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szem csicsóka
  • kb. 10 szál medvehagyma
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor koriander
  • fél citrom leve
  • 3 ek olívaolaj
  • egy marék vörös áfonya
  • só, bors

A csicsókát alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük egy mandolinnal vagy a robotgéppel. 6-7 szál medvehagymát, a koriandert és a mentát a turmixgépben az olajjal és a citromlével összeturmixoljuk, amíg a zöldfűszerek teljesen pesto állagúvá válnak. Ráöntjük a csicsókára és alaposan összekeverjük vele. A maradék medvehagymát felaprítjuk a saláta tetejére és megszórjuk az áfonyával.

csicsoka2_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr417264087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.