Babramegy

Lilahagyma lekvár

2014. december 15.

Beszállok én a gasztroajándék dilibe! Lilahagyma lekvár karácsonyra

4 kis üveg lesz belőle

  • 1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl jó minőségű száraz vörösbor
  • 75 gr barna cukor
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 8-10 szem szegfűszeg

Egy vastag aljú lábosban az olajon 8-10 perc alatt megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a bort, ecetet, cukrot és a fűszereket és felforraljuk, majd ha elérte a forráspontot, akkor lejjebb vesszük a hőmérsékletet és kis lángon 40 percet főzzük, amíg besűrűsödik. 

Sült húsokhoz vagy kecskesajthoz is remek!

hagymalekvar2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr176972739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.