Babramegy

Sütőtök likőr

2014. október 15.

Sütőtök szezon van, úgyhogy a sütőtökleves (ilyen vagy ilyen), sütőtökös humusz vagy a sütőtök saláta mellett érdemes kipróbálni a sütőtökös likőrt is (recept ötlet innen), mert olcsó a tök és mert a legjobb őszi zöldségek egyike. A fűszeres alkoholos dolgok meg miből nem jók a hideg időkben?!

  • 1 bögre víz
  • 1 bögre barna cukor
  • 8-10 szegfűszeg
  • 5-6 szegfúbors
  • 1 evőkanál őrölt szerecsendió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál (kb. 80 dkg) előre megsütött tök
  • 3,33 dl vodka

A vizet és a cukrot összeforraljuk egy lábosban, majd 3 percig hagyjuk gyöngyözni a vizet (ez az úgynevezett "simple syrup", mindenféle ízesített szirupok, koktélok alapja). Hozzáadjuk a fűszereket és a tököt, majd 15 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vodkát. Finom szűrőn átszűrjük és üvegekbe töltjük. Az állaga így is inkább szmötyis marad, viszont nagyon nagyon finom, és remek dolog hűvös őszi estéken kortyolgatni a takaró alatt.

 

pumpkinliqueur_anchor.jpg

Fotó: Food Republic

------------->>> Itt vagyunk a Facebook-on is

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr746775463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.