Babramegy

Lobio - fűszeres babragu

2014. szeptember 30.

A "lobio" a különböző vörösbabbal vagy tarkababbal készült ételek gyűjtőneve (maga a lobio kifejezés is babot jelent grúzul) és a grúz konyhának egyik fontos alapköve. A lobionak rengeteg változata létezik: zöldséges, húsos és grúzokról lévén szó, természetesen a diós verziója is népszerű, azonban mindegyik babraguban közös, hogy az ételt a készítés végén egyszemélyes agyag edényekben tálalják. A recepttől függően a fűszeres babragut melegen és hidegen is felszolgálhatják, köretként pedig rendszerint a kukoricalisztből készült "mchadi" kenyeret és savanyúságot adnak hozzá.

lobio.jpg

-->>> Vendégposzt recepttel a 100fok blogon

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr276746657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.