Babramegy

Grillezett sütőtök fetával és oregánóval

2013. október 06.
Nehéz mit hozzátenni a dologhoz, mint hogy sütőtök szezon van és JCS anyjától egy hatalmas zacskónyi friss oregánót kaptam a héten :) Amúgy azért igazán szerethető a recept, mert egyszerre édes, savanyú és sós és a ropogós hagyma is tökjó a szétsült tökkel. Hajrá, ha már unod a sütőtöklevest!
Hozzávalók:
  • 1 kisebb sütőtök
  • 3 evőkanál napraforgó olaj a tökre + 4 evőkanál az öntethez
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 kisebb lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1/2 teáskanál szárított chili
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csokor friss oreganó
Végtelenül egyszerű a dolog: a sütőtököt kb. 1,5 cm széles karikákra kell vágni, aztán az olajjal megloccsintva mehetnek a sütőbe vagy a grill serpenyőbe, amíg szépen megpuhulnak. Eközben összekeverjük az olajat, az ecetet, a chilit és az apróra vágott fokhagymát. Készre sült és megkaramellizálódott tök szeletekre még forrón öntjük a szószt, rászórjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát és oregánót, végül rámorzsoljuk a fetát. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr145821585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.