Babramegy

Chilis kukorica krémleves

2013. március 15.
Mit lehet tenni, ha az embert teljesen váratlanul éri a március közepi hóesés és nem hajlandó kimozdulni a lakásból, mégis valami forró levest szeretne enni?! Na nálam a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kukorica, és találtam egy tejfölt is, úgyhogy 10 perc alatt lehet ebből összeütni a szívmelengető chilis kukorica krémlevest és átlátogatni vele a hóeséstől kissé morcos szomszédhoz. Ha egy kis tortilla chips is van otthon hozzá, akkor kész is az ebéd.

Hozzávalók:
  • 1 ek vaj
  • 1 közepes fej hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma,  felaprítva
  • 500 g fagyasztott kukorica
  • 1 L alaplé
  • 1 tk chilipehely
  • fél tk kurkuma
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors

Kevés ennél egyszerűbb dolog van: felvágjuk a hagymát és a fokhagymát, a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a kukoricát, ráöntjük az alaplevet, és a fűszereket és 10 percig főzzük. Végül a tejföllel összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk és ha van otthon, frissen reszelt parmezánnal és tortilla chips-szel tálaljuk. 


A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr715821608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.