Babramegy

Marokkói receptek 3 - Mentás répasaláta

2013. február 08.
Folytatva a marokkói recept cunamit, íme egy újabb marokkói ihletésű saláta, és ha már az általunk imádott Lumen Közösségi Zöldséges és a Based on Pig egy közös projekt keretében most szombaton (febr 9.) répa kóstolót tart, miért ne posztolnánk mi is egy répás salátát?


Based on Pig videó az örök kérdésről: a répától jobban fütyülünk?

A saláta gyorsan elkészíthető, viszont jót tesz neki, ha a hűtőben van ideje összeérni az ízeknek, ezért érdemes 3-4 órát állni hagyni.

Hozzávalók
  • 3 ek olívaolaj
  • fél kiló répa megpucolva, felkarikázva
  • 2 tk római kömény
  • fél citrom leve
  • 1 ek méz
  • 1 csokor menta, felaprítva
  • 10 dkg hámozott pisztácia, durvára aprítva
  • 20 dkg feta sajt
A répát meghámozzuk, karikákra vágjuk és 2 evőkanál olajjal és a római köménnyel megszórva a sütőbe rakjuk, és addig sütjük amíg megpuhul (kb. fél óra). Ezután összekeverjük a maradék olívaolajat, citromlevet és mézet, és ráöntjük a répára, majd durvára aprítjuk a pisztáciát és a mentát és megszórjuk vele a salátát. Végül a fetát rámorzsoljuk a tetejére és állni hagyjuk a hűtőben, amíg az ízek összeérnek. 




A bejegyzés trackback címe:

https://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr365821612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.