Babramegy

Paradicsomos sült tök

2017. szeptember 20.

A gyalult tök a piaci savanyúságos egyik legnagyobb kincse: megpucolva, felszeletelve, konyhakészen állapotban veheted meg a tököt és azonnal kezdhetsz is főzni vele. Én nem vagyok a hagyományos tökfőzelék nagy rajongója, ezért már izgatott az ideje, hogy mi mást lehetne még kezdeni ezzel az olcsó és praktikus alapanyaggal. Ez a recept gyors, egyszerű, ráadásul szénhidrát- és gluténmentes! A gyalult tök ráadásul jól viseli a mélyhűtést, könnyen be lehet tárazni belőle télire is. 

Hozzávalók:

  • fél kiló gyalult tök
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 konzerv feldarabolt paradicsom
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 5 dkg jóminőségű reszelt parmezán

A tököt alaposan besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Ezután alaposan átmossuk, sütőtálba tesszük, hozzáadjuk a  fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet és egy felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk és kézzel alaposan összekeverjük. 15 percig sütjük 200 fokon, majd megszórjuk a parmezánnal és további 10 percig sütjük. 

img_4184.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8712880372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.