Babramegy

Pácolt, ehető színes tojások

2017. április 15.

Gyors és látványos tojás Húsvétra.

1. Készíts hat kemény tojást: A könnyen pucolható kemény tojás titka

2. Melegíts össze egy lábosban:

  • 6 dl vizet
  • 9ek ecetet
  • 3ek cukrot
  • 1ek sót
  • 1ek kurkumát
  • 1 ek koriandermagot
  • 1 felkarikázott lilahagymát

3. Várd meg míg kihűl, tedd bele a megpucolt tojásokat és hagyd állni minimum 36 órára a hűtőben. Összesen kb. két hétig áll el, minél tovább áll, annál vastagabb sárga karimát kap a tojás

thumb_img_5143_1024.jpg

thumb_img_5146_1024.jpg

Látványos ehető, pIros tojást pedig céklalével lehet készíteni: Céklával festett tojások

A bejegyzés trackback címe:

http://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr812428495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek