Babramegy

Céklával festett tojások

2014. április 16.

Mi értelme megfesteni a tojásokat, ha utána nem lehet őket megenni? Fesd őket céklával és megvan a húsvéti reggeli is.

Tojásfestés céklával.jpg

A szörnyen egyszerű elkészítési mód a hajtás után:

1. Keményre főzzük a tojásokat. A tökéletes kemény tojásnak több iskolája is létezik, én rendszerint úgy csinálom, hogy a tojásokra forrásban lévő vizet öntök, majd alacsony lángon 8 percig főzöm (kis tojásoknál 7 percig). Utána azonnal hideg víz alá dugom a tojásokat legalább 10 percre. (Ha nem főzzük túl a tojást, és utána rögtön hideg vízbe tesszük, el lehet kerülni, hogy a benne található vas és kéntartalom miatt a sárgája azt a ronda zöldes bevonatot kapja).

2. Megpucolom a tojásokat.

3. Egy tálba céklalevet öntök és kb. 3 órára állni hagyom a tojásokat benne, míg szép egységes színük nem lesz. Minél tovább hagyjuk állni őket, annál vastagabb lesz a céklával festett réteg.

További ehető húsvéti mókák a 100fok blogon. 

A bejegyzés trackback címe:

http://babramegy.blog.hu/api/trackback/id/tr176043934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek